Integrale aanpak van interim management

Aiming Better helpt bedrijven die als gevolg van allerlei omstandigheden in de problemen zijn geraakt, waardoor op korte of langere termijn het voortbestaan van het bedrijf, of delen daarvan, in gevaar komt. We helpen bedrijven die geloven in het Boosters & Builders concept.

Onze aanpak bestaat eruit dat wij in teamverband opereren: een interim directeur die ondersteund wordt door experts op het gebied van HR management en operationele productivitreitsverbetering.

Het Boost team brengt eerst de problemen in kaart en komt snel met oplossingen en ingrepen.
Na deze fase die korter is dan bij een reguliere aanpak met één interim manager, komt het Build team. Zij gaan weer bouwen aan de toekomst. Dit team is niet besmet richting personeel met de gevolgen van de ingrepen binnen het bedrijf. Door zowel het boost- als buildproces in één hand te houden, gaat er tijdens de overdracht geen tijd, maar ook geen informatie verloren.
Door deze aanpak kunnen wij sneller en efficiënter opereren, waardoor de doorlooptijd van de interim opdracht veel korter is, het bedrijf eerder op orde is en de opdrachtgever uiteindelijk beter en goedkoper uit is. Een manier van werken met louter voordelen.

Waarom een nieuwe aanpak:
De aanpak is ontstaan doordat er in de huidige snel veranderende markt behoefte is aan een snelle verbetering met een gedegen eindresultaat. De managers van Aiming Better zijn van mening dat het zowel naar de interim manager als de klant eerlijker en vooral beter kan.
De geselecteerde groep van interim turnaround managers, de Boosters & Builders, hebben allen ervaring met de operationele eindverantwoordelijkheid van zowel grote als kleinere bedrijven en hebben leiding gegeven aan veranderingsprocessen.

voor verdere informatie over onze aanpak klik op verder


terug
home